Hormonell balans
dinhelhet

Din HelhetsTerapeut

Katta Hammelfelt Mikkelsen


Jag vill att Du ska känna att Dina åsikter är viktiga

och att Du känner dig sedd.

Som Helhetsterapeut kan

Jag erbjuda Dig:

"Sanningen är den

att varje ögonblick, steg för steg,

måste man konfrontera det man

tänker och det man känner,

med det man gör och den man är"

                Katta Hammelfelt Mikkelsen


Hormonell balans

Holistisk helhet innebär att man ser på människan som en helhet där kropp, själ, tankar, sexualitet och känslor hör ihop. Det betyder, enligt mig, att istället för att separera dessa egenskaper hos en människa så använder man sig av alla delar för att stärka människan. Denna insikt är också väldigt viktigt om man vill uppnå hormonell balans. 


Tillvägagångssätt

För att uppnår just hormonell balans måste jag som din HelhetsTerapeut möta en dig där du befinner sig just nu - idag.

Därför kommer Vårt första möte att vara den mest informativa från din sida. Jag kommer att ställa frågor till dig utifrån dina olika delar/egenskaper för att förstå den människa Du är och utifrån dina svar kommer jag att skapa en personlig holistisk helhetsvägledning för Dig. Jag kommer att använda mig av alla mina kunskaper och insikter för att hjälpa dig.   


Min tanke och känsla är följande: För att uppnå bästa mående hos en själv, som människa, både fysiskt och mentalt, så anser jag att det är tre olika stadier vi bör rätta oss efter:


 1. Kosten – att skapa en så lugn och jämn blodsockerkurva som bara möjligt.
 2. Hormonell balans – att reglera den eventuella hormonella obalansen i kroppen.
 3. Samtal – att genom samtal hitta och förstå orsaken till mindre önskvärda egenskaper hos oss själva.


Min kostrådgivning är med inriktning mot artegen kost. Min övertygelse och erfarenhet är att om kroppen ska kunna ha en chans att återhämta sig och tillfriskna så är den artegna kosten den bästa.


Som kvinna är man ofta mer utsatt för att hamna i hormonell obalans. Vissa symptom för att vara i just hormonell obalans är följande:


 • Värmevallningar och nattsvettningar
 • Depression, oro och/eller  humörsvängningar
 • Hjärndimma och/eller dåligt minne
 • Sömnbesvär - svårigheter med att somna och/eller vaknar lätt och är klarvaken
 • Oregelbundna hjärtslag
 • Håravfall
 • Ledvärk
 • Låg sexlust samt torra slemhinnor i underlivet
 • med mera ..!!


Har du något av dessa symptom är det troligt att du är i en hormonell obalans. Hör av dig till mig och jag lovar att göra vad jag kan för att hjälpa dig.Har ni försökt att bli gravida utan några bra resultat? Har du mycket PMS?


Brist på progesteron är det första som uppstår när ägglossningen börjar utebli. Utebliven ägglossning är mer vanlig än man tror och drabbar inte bara kvinnor i övergångsåldern. Hos yngre kvinnor kan det orsaka PCOS (polycystiska äggstockar), PMS och tidiga missfall. 
Östrogendominans/progesteronbrist kan ge en rad symptom som tex viktökning, ömma bröst, vätskeansamlingar och huvudvärk.


Har du fått barn men känner inte igen den personen du blivit, varken fysiskt eller mentalt?


Hormonell obalans är väldigt vanlig hos mammor. Orsakerna är många. Men en av de vanligaste orsakerna är att mensen fortfaranade är borta eller att mensen är oregelbunden. Detta gör att bristen på hormonet progesteron ger hormonell obalans med många olika symptom. Det finns givetvis många andra hormoner som spelar in i en hormonell balans och genom samtal kommer vi tillsammans att försöka lokalisera vilken eller vilka hormoner som behöver regleras. Jag rekommenderar bara bioidentiska hormoner.


Har du klimakteriebesvär och vill få hjälp på ett naturligt och säkert sätt?


Klimakteriebesvär och övergångsbesvär som värmevallningar, torra slemhinnor, sömnproblem och humörsvängningar beror på minskad hormonproduktion och hormonell obalans. Många kvinnor upplever övergångsåldern som en mycket påfrestande period med svettningar, oro, kraftiga blödningar och PMS. Eftersom våra hormoner och signalsubstanser styr ALLT i våra kroppar är en hormonell balans oerhört viktigt.


Där efter tar vi upp samtalet. För det är först efter att vi har fått en fungerande och välbalanserad kropp som vi kan se skillnad på våra olika kroppsliga signaler. Var de skapade på grund av hormonell obalans eller är det annat som skapar en mental obalans hos oss. Kanske har du mycket stress i ditt liv? Kanske vill eller behöver Du förändra något i Ditt Liv? Vill Du förstå dina reaktioner och ditt förfarande i olika situationer?


Detta första möte kommer att ta ungefär 1,5 timme. Efter detta träffas vi 1 gång/varannan vecka, ca tre - fyra gånger, för att skapa en relation mellan oss. Därefter träffas vi kontinuerligt tills du önskar och/eller om du och jag tillsammans anser att behovet finns. Det skulle kunna betyda att jag följer och coachar dig i ca 26 - 30 veckors tid.


Tillsammans hjälps vi åt!