Kostrådgivning
dinhelhet

Din HelhetsTerapeut

Katta Hammelfelt Mikkelsen

"Sanningen är den

att varje ögonblick, steg för steg,

måste man konfrontera det man

tänker och det man känner,

med det man gör och den man är"

Katta Hammelfelt Mikkelsen

 

Som Helhetsterapeut kan

Jag erbjuda Dig:

 

Jag vill att Du ska känna att Dina åsikter är viktiga

och att Du känner dig sedd.

Kostrådgivning med inriktning mot artegen kost

Idag vet vi att vi lever allt längre. Trots detta finns det forskning som visar att många yngre blir sjukare och sjukare och vi kanske är på väg att bli den generation där våra barn dör före oss. Vi har alltså den mat vi behöver, men ändå blir vi sjuka.

 

Det finns forskning som visar att 85 % av maten vi äter är annat än artegen mat. Vad är då artegen mat? Jo, mat som våra kroppar är designade för att äta. Det vill säga:

 

 • Skaldjur, fisk och ägg
 • Insekter och småkryp
 • Kött och fågel
 • Nötter, alger och svamp
 • Växtdelar, bär och frukt
 • Honung

 

Det man bör äta mindre av och kanske utesluta helt är:

 • Spannmål
 • Baljväxter
 • Mejeriprodukter

 

En orsak till ökade hälsoproblem är att vår mat har sämre kvalité och att våra matvanor ser annorlunda ut mot tidigare. Vi vet att invanda beteenden skapar trygghet i våra liv. Det är detta som gör att vi ogärna ändrar på den maten vi äter. Men när vet vi att vi äter rätt mat för vår kropp?!

Det finns tre enkla sätt att kontrollera om ens fysiska hälsa är ok. Kontrollera med dig själv följande tips:

 

 • Din mage fungerar alldeles utmärkt - du bajsar minst en gång varje dag.
 • Du är mätt i 3-5 timmar efter varje mål. Du behöver alltså bara äta 2-3 gr/dag
 • Du känner ingen eftermiddagströtthet - ingen blodsockerdipp efter lunch.

 

Känner Ni någon i Er omgivning som Ni tror kanske skulle behöva kostråd? Någon som trots rekommenderad mat ändå blir eller är fortsatt sjuk? Någon som Ni tror har hamnat lite vilse i matdjungeln? Eller någon som Ni kanske vet har ett fel ätbeteende?

Jag vill guida Er till bra kostvanor genom att hitta ett stabilt måltidsmönster. Att äta regelbundet, tre huvudmål, med eventuellt ett mellanmål, minskar Ni risken för småätande. Detta ger er också en jämnare blodsockerkurva över hela dagen.

 

Som kostrådgivare med inriktning på artegen kost är jag till för Er som:

 

• vill bli medvetna om vad Ni äter och stoppar i Er

• vill må bättre

• vill orka mer

• vill gå ner eller upp i vikt

• har värk/smärtproblematik

• har stressmage eller problemmage över lag

• har diabetes

• har ett sockerberoende

Med kostrådgivning och en matdagbok lär jag Er att ändra Era matvanor utan att varken behöva svälta eller ens vara hungrig!

Jag är övertygad om att det som ligger på tallriken är oerhört viktigt när det gäller människors hälsa men att det finns fler sidor av "sanningen" för ett gott mående. Allt hör ihop!

 

Hur arbetar jag?

 

Enskilt samtal

Jag har först och främst individuella samtal där jag tillsammans med Dig har kostrådgivning och kostanalys. Vi träffas sex gånger och jag kommer att stötta dig under ett halvårs tid. Under denna tid är jag Din coach hela tiden. Du kommer även att erhålla kursmaterial. Varje möte är på 60 minuter och kostar 650:-.

 

KompisRivstart

Med KompisRivstart får du möjligheten att tillsammans med en eller två kompisar få en kostrådgivning och matboksanalys i 60 minuter. För detta betalar ni sammanlagt 1200:-

Det betyder att är ni två blir det 600 :-/person,

tre personer 400 :-/person,

fyra personer 300 :-/person

 

Kostrådsgivningskurs

Kostrådsgivningskurs är en kurs där vi går igenom grundläggande näringsfysiologi och näringslära, vad vi är skapta att äta, glykemiskt index och hur vi påverkas av de olika hormonerna som finns naturligt i vår kropp. Vidare går vi också igenom fetter, vitaminer och mineraler.

 

Föreläsningar

Jag håller föreläsningar om hälsa, stress och mat. Både på företag eller hos privatpersoner. Kostnaden är beroende på storleken av föreläsningen samt av innehållet.

 

Telefonkonsultation och rådgivning

För Dig som bor en bit ifrån mig erbjuder jag även konsultation och rådgivning via telefonen. Du sätter in pengar på mitt konto, vi bestämmer ett datum och jag är Din rådgivare för den tiden vi gemensamt bestämt.

 

Matkassen "Spara pengar - förlora kilon".

Jag erbjuder mig att hjälpa till med en veckomeny till dig/Er. Vi träffas på en konsultation och rådgivning och utefter det du informerat mig gällande kost och hälsa så skapar jag en personlig meny för dig/Er. För 650:- för Ni en tvåveckorsmeny med personligt utformade menyer där Ni sparar pengar och vinner tillbaka Er hälsa. Jag gör menyerna med hänsyn till Er livstil, tycke och smak samt kvalité på mat.

Menyn kommer att innefatta hälsosam frukost, lunch och middag för 7 dagar. Du handlar själv och summan för veckomeny för 4 personer brukar ligga runt 900: - i veckan.

Vill ni fortsätta få mina recept konstar det 500:-/gång.

Vinsten kommer att vara att det finns mer pengar i plånboken. Tyvärr kan förlusten bestå i förlorade kilon runt midjan ;))

 

 

Tillsammans hjälps Vi åt!

 

Din Helhetsterapeut

Att vara Din helhetsterapeut betyder att jag tänker på alla delar av Dig som gör Dig till den människa Du är idag och den Du kommer att vara imorgon.

 

Jag sätter Dig i ett sammanhang i Dina relationer och tillsammans tittar Vi på helheten; kropp, känsla, tanke och själ.

 

Jag kommer att tillsammans med Dig försöka att hjälpa Dig att se Dina svagheter och istället göra om dem till Dina styrkor.

 

Jag vill hjälpa Dig att utvecklas både hälsomässigt, personligt och andligt. Genom kunskap om hur Du kan återställa balansen i Din kropp och i Ditt energiflöde, så kommer Du att må bra - både till kropp och till själ.

 

 

Som Er helhetsterapeut kommer mina erfarenheter som terapeut, sexolog, kostrådgivare och medmänniska att vara Er till hjälp.

 

Tillsammans skapar Vi ett rum för reflektion dit Ni kommer, under en kortare eller längre tid i Ert liv, för att få det stöd och den hjälp Ni behöver av mig.

 

Kontakt:

 

 

 

info@dinhelhet.se

 

Innehar F- skattsedel

 

100% Tystnadsplikt och sekretess

 

 
 
 

 

 

Nöjda klienter

 

”När jag lyssnade på Katta lyckades jag att minska mitt insulin med 2/3. Jag har ändrat hela min kost och ser hela tiden nya förbättringar. Jag talar om för alla som vill lyssna hur bra kroppen mår av evolutionär kost.”

-Ingmar Sjöberg 63, Lerberget –

 

 

”Jag sökte upp Katta för jag ville få hjälp med min psoriasis, ville minska mina symptom. Hade hört att evolutionär kost skulle hjälpa mot det. Efter 3 månader har mina utslag drastiskt förändrats och nästan försvunnit. Som bonus gick jag ner nästan 10 kg och min smärtproblematik är förändrad till det bättre. Det var länge sen jag mådde så här bra”.

- Helene Stålkrantz 45, Helsingborg –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

december <- - - - - - - - -> februari